1. Kennisbank
  2. Instellingen en rapportages

Wat is het Stock Yield Enhancement Program?

Uitleg van het Stock Yield Enhancement Program (SYEP)

Stock Yield Enhancement Programma

Bij Easybroker kun je extra inkomsten op aandelen verdienen als je meedoet aan het Stock Yield Enhancement Program. Met dit programma geef je toestemming om volledig gefinancierde ​​aandelen uit te lenen aan handelaren die ze short willen gaan of die willen speculeren op een daling van het aandeel.

Als je aandelen ook echt worden uitgeleend, ontvang je rente op basis van markttarieven. Het tarief is verschillend per aandeel en kan dagelijks veranderen. De helft van de vergoeding voor het uitlenen van de aandelen wordt dagelijks bijgeschreven op je effectenrekening. De andere helft gaat naar de broker als vergoeding voor het beschikbaar stellen van het programma en administratieve kosten van het systeem.

Het programma is beschikbaar voor rekeninghouders met een marginrekening of een cashrekening met een waarde van minstens USD 50.000 (of equivalent).

Voordelen

Verdien aanvullend inkomen

Elke dag dat je aandelen uitgeleend zijn, ontvang je rente op basis van markttarieven.

Eenvoudig en automatisch

Als je deelneemt aan het programma, worden aandelen die aantrekkelijk zijn om uit te lenen, automatisch uitgeleend. Je hoeft zelf niets te doen. Aanmelden en stoppen is eenvoudig zelf te regelen in het klantenportaal.

Volledige transparantie

Wanneer aandelen worden uitgeleend, zie je in de statements de ontvangen rente en ook de rente die Easybroker heeft verdiend met het uitlenen van die aandelen. Andere brokers met vergelijkbare programma's maken de marktkoersen over het algemeen niet bekend.

Handel onbeperkt in uitgeleende aandelen

De uitgeleende aandelen worden weergegeven op het rekeningoverzicht. Je bent nog steeds de eigenaar van het aandeel, wat betekent dat je marktrisico blijft lopen (winst of verlies) als de aandelenkoers beweegt. Je kunt de aandelen op elk moment zonder beperking verkopen en de deelname aan het programma op elk moment en om welke reden dan ook beëindigen.

Beschikbaarheid

Het Stock Yield Enhancement Program is beschikbaar voor rekeninghouders met een marginrekening of een cashrekening met een waarde van minstens USD 50.000 (of equivalent). Aandelen die in aanmerking komen om te worden uitgeleend, zijn alle volledig gefinancierde ​​aandelen, die niet op margin worden aangehouden.

Overwegingen en risico's

Uitgeleende aandelen zijn mogelijk niet beschermd door SIPC

Onder de Securities Investor Protection Act van 1970 worden uitgeleende aandelen niet beschermd. Dit is de reden waarom de broker volgens de SEC-regels een onderpand moet aanhouden om je te beschermen. Het onderpand heeft dezelfde waarde als de uitgeleende aandelen.

Uitgeleende aandelen worden meestal gebruikt om short te gaan

Omdat handelaren bepaalde aandelen willen lenen en verkopen (short selling), kan dat van invloed zijn op de koersen van de aandelen.

De tarieven voor leningen veranderen regelmatig

De tarieven en de rente die je ontvangt, kunnen dalen (of stijgen).

Leningen kunnen op elk moment worden beëindigd

Easybroker kan niet garanderen dat alle aandelen ook echt worden uitgeleend.

Het stemrecht gaat naar de lener

Gedurende de periode waarin de effecten worden uitgeleend, verlies je het stemrecht over de uitgeleende aandelen.

Door de aandelen te verkopen wordt de leentransactie beëindigd

Als je de uitgeleende aandelen verkoopt, of contant geld opneemt waardoor de aandelen niet langer volledig gefinancierd zijn, stopt de rentebetaling over die aandelen.

Aanmelden Stock Yield Enhancement Programma

Via onderstaande link vind je de instructie om je aan te melden voor het programma:

Activeren SYEP