Hoe download ik een bankafschrift van een Nederlandse bank?

Instructie downloaden bankafschrift voor bewijs van adres

ABN AMRO

1. Log in op je rekening bij ABN Amro.
  2. Ga naar 'Zelf regelen' > '(Jaar)overzichten downloaden'.
  3. Selecteer de rekeninghouder, het rekeningnummer en kies het soort overzicht dat u wilt downloaden.
  4. Klik op 'meer opties' als u wilt selecteren op periode.
  5. Kies rechts in het scherm het overzicht en klik op 'Download'.
  6. Sla de pdf op uw computer op en open deze.

ASN Bank

1. Log in bij ASN Bank.
  2. Klik op je rekeningnummer.
  3. Klik op 'Downloaden' en kies onder 'Bestandsformaat' voor 'PDF'.
  4. Klik op 'Start downloaden'.

Bunq

1. Log in bij Bunq.
  2. Selecteer de rekening.
  3. Klik op 'Instellingen'.
  4. Selecteer de afgelopen maand en klik op 'Exporteer rekeningoverzicht'.
  5. Kies voor bestandformaat PDF.
  6. Klik rechtsboven op 'Downloaden'.

ING

1. Log in op Mijn ING.
  2. Klik links in het keuzemenu op 'Service'.
  3. Klik op 'Af- en bijschrijvingen downloaden'.
  4. Selecteer bij 'Rekening' de juiste betaalrekening.
  5. Daaronder selecteer je een recente periode.
  6. Kies vervolgens bij 'Type' voor PDF.
  7. Klik tot slot op de oranje knop 'Downloaden'.

Knab

Aan het begin van elke maand staat er een nieuw rekeningafschrift in je Persoonlijke Bankomgeving klaar als PDF-bestand:

• Betaalrekening: via Betalen > Bij- en afschrijvingen > Afschriften. Afschriften van vorig jaar vind je via 'Toon mij afschriften van', hier kun je zelf het gewenste jaar selecteren.
  • Spaarrekening: via Sparen > Bij- en afschrijvingen > Afschriften

Heb je een afschrift nodig van een andere periode? Deze vraag je aan vanuit je Persoonlijke Bankomgeving via Betalen > Bij- en afschrijvingen > Zoeken en downloaden.

Selecteer de gewenste periode en klik op 'Downloaden'. Als bestandsformaat kies je voor PDF. Klik op het document op de download te starten.

Rabobank

1. Log in op je rekening bij de Rabobank.
  2. Klik op 'Profiel' en kies 'Uw documenten'
  3. Klik op 'Rekeningafschriften'
  4. Klik op het juiste rekeningafschrift. Het rekeningafschrift opent als PDF.
  5. Sla de PDF op

Regiobank

1. Log in bij Regiobank.
  2. Kies in het linkermenu bij het onderdeel Betalen, Sparen of Beleggen voor 'Rekeningafschrift'.
  3. Kies de rekening waarvan je het afschrift wilt downloaden.
  4. Kies de periode waarover je het afschrift wilt hebben.
  5. Klik op Print/PDF.

SNS Bank

1. Log in op SNS Internetbankieren.
  2. Ga naar 'Bekijk bij- en afschrijvingen'.
  3. Selecteer de gewenste periode.
  4. Kies 'Print pdf'.
  5. Kies 'Openen'.

Triodos Bank

1. Log in bij Triodos Internet Bankieren.
  2. Ga naar 'Overzichten'.
  3. Klik op 'Afschriften'.
  4. Sla dit PDF-bestand op.

Van Lanschot

1. Log in bij Van Lanschot.
  2. Klik op 'Documenten'.
  3. Klik op 'Rekeningafschrift'.
  4. Kies voor 'Exporteren mutaties'.
  5. Sla dit PDF-bestand op.