1. Kennisbank
  2. Overboekingen & transfers

Hoe boek ik posities over (van een andere broker) naar mijn Easybroker rekening?

Als je een rekening hebt bij Easybroker en een aandelenportefeuille bij een andere broker kun je via deze uitleg die portefeuille overhevelen naar Easybroker.

LET OP: Deze instructie geldt niet voor een DRS Transfer

Stuur in dat geval eerst een e-mail naar: info@easybroker.nl voor verdere instructies.

Wanneer je inlogt op de rekening in het klantenportaal moet je de volgende stappen volgen:

• In Accountmanagement selecteer je onder Transfer and Pay > Transfer Positions.
  • Selecteer je Easybroker rekening.
  • Kies voor Incoming en selecteer bij "Select a Transfer Method" de regio van je andere broker
  • Klik op "Select" bij de betreffende transfer die bij je van toepassing is.
  • Vervolgens vul je alle informatie in van de broker waar de inkomende posities vandaan komen.
  • Nadat je de broker informatie hebt ingevuld klik je op +Add Asset (toevoegen van posities)
  • Voer het type positie dat je gaat overboeken in en vervolgens zoek je de positie door het symbool hiervan in te voeren.
  • Het type positie dat je wilt overboeken wordt gekoppeld aan het ingegeven symbool, voer dat het aantal posities in dat je van dit type wilt overboeken. Je kan meerdere type producten toevoegen.
  • Onderteken de positie transfer.
  • Wanneer de positie transfer is ingediend klik je op view form om de authorization letter te downloaden.
  • Print (of onderteken het document digitaal) en onderteken het document. Vervolgens mail je de authorization letter naar de broker waar de posities staan en stuur je een kopie naar info@easybroker.nl

Let op: De positie transfer is pas ingediend zodra je de Authorization letter hebt opgestuurd naar de broker waar de posities zich bevinden en een kopie hiervan naar ons. Zodra je dit hebt gedaan is de positie transfer correct aangegeven en worden de posities binnen 6 tot 8 weken toegevoegd aan de Easybroker rekening.