1. Helpcentrum
  2. Overboekingen & transfers

Hoe boek ik posities over (van een andere broker) naar mijn EasyBroker rekening?

Indien u een rekening heeft bij EasyBroker en een aandelenportefuille bij een andere broker kunt u via deze uitleg die portefuille overhevelen naar EasyBroker.

Wanneer u inlogt met uw rekening in het client portaal moet u de volgende stappen volgen:

• In Accountmanagement selecteert u onder Transfer and Pay > Position transfer.
  • Selecteer uw effectenrekening.
  • Selecteer inbound positions en International Asset Transfer. Vervolgens vult u alle informatie in van de broker waar uw inkomende posities staan.
  • Nadat u de broker informatie heeft ingevuld klikt u op +Add Asset (het toevoegen van posities)
  • Voer het type positie wat u gaat overboeken in en vervolgens zoekt u de positie door het symbool hiervan in te voeren.
  • Het type positie wat u wilt overboeken wordt gematcht aan het ingegeven symbool en voer in hoeveel posities u van dit type wilt overboeken. U kan meerdere type producten toevoegen.
  • Onderteken de positie transfer.
  • Wanneer de positie transfer is ingediend klikt u op view form om de authorization letter te downloaden.
  • Print (of onderteken het document digitaal) en onderteken het document. Vervolgens mailt u de authorization letter naar de broker waar de posities staan en stuur een kopie naar info@easybroker.nl

Let op: De positie transfer is pas ingediend zodra u de Authorization letter heeft opgestuurd naar de broker waar de posities zich bevinden. Zodra u dit heeft gedaan is de positie transfer correct aangegeven en worden de posities binnen 1 tot 4 weken toegevoegd aan uw EasyBroker effectenrekening.