Zomers beleggen met vakantiegeld

‘Vrouwen bloot, handel dood’ is een van de oudste Amsterdamse beurswijsheden. Het komt nog uit de tijd dat handelaren fysiek op de beursvloer op Beursplein 5 stonden. Bij goed weer gingen ze liever op een terrasje naar mooie dames & heren kijken, dan binnen handelen.

Bij Easybroker weten we dat het beste dat je als belegger kan doen, is gespreid aandelen of beleggingsfondsen bijkopen. Afgelopen maand hebben veel mensen weer vakantiegeld gekregen. Moet je dan, denkend aan deze beurswijsheid, dat geld maar niet beleggen, omdat de handel toch ‘dood’ is? 

Dat valt ook wel weer mee. Zeker als je voor de lange termijn belegt, maakt het niet zo veel uit wanneer je instapt. Zeker de tijd van het jaar heeft daar geen invloed op.

Misschien denk je dan: het is zomer, ik ga met mijn vakantiegeld beleggen in bedrijven die het zomers goed doen. Bedrijven die bier of ijsjes verkopen, bijvoorbeeld. Helaas hebben meer mensen dat verzonnen, waardoor je in zijn algemeenheid niet kan zeggen dat de koersen van die bedrijven in de zomer meer stijgen dan normaal.

Maar laat dat je niet weerhouden om aandelen Heineken of Unilever te kopen. Het kan ook gewoon een leuk idee zijn om te weten dat je hun omzet en winst aan het spekken bent als je een Desperados drinkt of een Magnum-ijsje eet.

En wie in blote vrouwen wil beleggen, vindt het misschien leuk om te weten dat het bedrijf achter Playboy <PLBY> beursgenoteerd is in Amerika.