Ontzorgen: automatische TOB voor onze klanten uit België

Transacties in effecten kunnen administratieve verplichtingen met zich meebrengen. Zo zijn Belgische ingezetenen verplicht om Taks Op Beursverrichtingen te melden en af te dragen. Veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. En dat is nergens voor nodig. Wij creëren producten en processen die zelfstandig persoonlijk beleggen voor iedereen aantrekkelijk maken. Vanaf 1 januari 2022 houdt Easybroker voor haar Belgische klanten automatisch de Belgische Taks Op Beursverrichtingen (TOB) in.

Alle personen met een gewone woonplaats in België, en doorgaans rechtspersonen voor rekening van een zetel of van een vestiging ervan in België, zijn verplicht om TOB te betalen voor transacties in bepaalde effecten via een bank of financiële instelling. De hoogte van de te betalen belasting hangt onder andere af van de soort belegging en de omvang van de order.

De beurstaks of taks op de beursverrichtingen (TOB) is een belasting voor Belgen onderworpen aan de Belgische fiscus wanneer je financiële producten aankoopt of verkoopt. Deze taks wordt berekend als een percentage van de prijs.

Vanaf 1 januari 2022 houdt Easybroker voor haar Belgische klanten automatisch de Belgische Taks Op Beursverrichtingen (TOB) in.”

Eric Stevens, Compliance

"Dankzij onze automatisering zal de aan taks onderhevige transactie meteen afgerekend worden. De beurstaks wordt aan de bron afgehouden Easybroker stort deze door aan de Belgische fiscus." verklaart directeur Eric stevens. "Op deze manier hoeft de belegger geen extra aangifte van deze taksen te doen bij de fiscus en ontstaan geen verrassingen. Dit is een stuk gemakkelijker en zo kan een late betaling en een zwaar boete worden voorkomen."

eb_mail_helpdesk_01

"De administratieve formaliteiten waaraan je moet voldoen om in orde te zijn met je belastingaangifte als je een effectenrekening hebt kunnen een uidaging zijn," aldus Stevens. "Maar Easybroker ontzorgt."