Beurstip: kijk dit weekend naar de Super Bowl!

Kunnen American Footballspelers beurskoersen voorspellen? Geloof het of niet, maar daar lijkt het wel op. In ieder geval: als je naar de Super Bowl Indicator kijkt, een van de meest onwaarschijnlijke en ook een van de leukste ‘beursvoorspellers’.

De Super Bowl Indicator dankt zijn naam aan de Super Bowl, de finale van het American Football-seizoen. Die wordt ieder jaar gespeeld tussen de kampioenen van de American Football Conference (AFC) en National Football Conference (NFC), de twee professionele American Football-competities.

De Super Bowl Indicator zegt dat als een team uit de AFC de Super Bowl wint, de beurskoersen in dat jaar zullen dalen, maar als een team uit de NFC wint, krijgen we een jaar met stijgende beurskoersen.

En dat klopt… bijna altijd. Of in ieder geval best vaak.

De Super Bowl Indicator is in 1978 bedacht door een sportjournalist van de New York Times. Op dat moment klopte de Indicator alle jaren sinds de eerste Super Bowl in 1967. En nog steeds heeft de Indicator een successcore van bijna 65%!

Al lijkt hij iets aan kracht in te boeten, want de Indicator zat er in zes van de laatste zeven jaar naast, waaronder vorig jaar toen de Los Angeles Rams, uit de NFC, de Super Bowl wonnen, maar niet konden voorkomen dat de Dow Jones-index 2022 in de min afsloot.

Dit jaar gaat de finale tussen de Kansas City Chiefs (AFC) en de Philadelphia Eagles (NFC). De wedstrijd wordt in Nederland live uitgezonden op ESPN en begint zondagavond net iets na middernacht. Als belegger weet je wie je moet aanmoedigen!

Overigens, volgens de bookmakers wordt 2023 een goed beursjaar: de Eagles zijn licht favoriet.